luni, 25 aprilie 2016

Cand se foloseste tamplarie din Aluminiu ?

Tamplaria de aluminiu este mai rar folosita in cazul constructiilor obisnuite de locuinte, ci se recomanda in special la cladirile de birouri sau cele ce sunt alcatuite din otel, beton si sticla. Acest material este folosit datorita proprietatilor sale care permite un grad sporit de rezistenta, iar printre marile avantaje se numara si faptul ca este usor de personalizat. Vopsirea este un proces facil, care se efectueaza in camp electrostatic, indiferent de culoarea aleasa.

Cand sa aleg tamplaria din aluminiu?  


Atat ferestrele, cat si usile din tamplarie aluminiu sunt ideale pentru firme, centre comerciale, scoli sau institutii, fiind cea mai buna solutie, insa si costurile sunt destul de ridicate. In schimb, datorita avantajelor promise, investitia se amortizeaza. Cu o intretinere usoara, rezistenta la lovituri externe si o durata de viata de peste 30 de ani, tamplaria de aluminiu mai propune si o rezistenta fonica ce nu poate fi indeplinita de alte materiale.

Cu toate acestea, acest tip de tamplarie are si parti negative, precum faptul ca nu poate tine departe condensul, iar fara o bariera speciala, diferentele de temperatura pot fi deranjante. Asadar, condensul poate atrage mai multe probleme, insa daca incaperile sunt aerisite constant, iar cladirea beneficiaza de o sursa interna de incalzire, atunci dezavantajele pot fi trecute cu vederea. De asemenea, nu exista foarte multe modele din care clientii isi pot alege varianta preferata.

Tamplaria din PVC

Tinand cont de aceste informatii, pentru cladirile de locuinte se recomanda tamplaria din PVC intrucat aceasta ofera tot confortul de care pot avea nevoie locatarii, de la izolare fonica si termina de calitate, la preturi mult mai reduse decat in cazul aluminiului. In schimb, PVC-ul este un plastic care nu este flexibil, motiv pentru care nu este la fel de rezistent la lovituri externe, insa in cazul blocurilor, acestea sunt aproape inexistente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu