joi, 11 mai 2017

Etapele obtinerii unei certificari 18001

In ziua de azi competitia este tot mai stransa in randul oricarui comerciant sau prestator de servicii, indiferent de domeniu, motiv pentru care doar cei mai profesionisti se vor remarca si vor atrage cat mai multi clienti. In schimb, exista si variante prin care o companie isi poate imbunatati activitatea, iar una dintre ele este optarea pentru certificatele ISO sau cele similare.
Astfel, una dintre cele mai importante este certificarea 18001, care face referire la managementul sanatatii si securitatii ocupationale, insa aduce numeroase alte beneficii, iar orice companie va avea numai de castigat. In schimb, este nevoie sa se apeleze doar la cei mai buni din domeniu, precum cei de la Iso Standard care, prin implementarea tuturor cerintelor, ajuta la obtinerea certificarii intr-un timp redus.

Avantaje

In primul rand, se va identifica si controla cu atentie fiecare proces in urma caruia pot surveni accidente de munca si nu numai, scopul fiind acela de eliminare completa a tuturor riscurilor. In plus, se asigura si echipamentele de munca potrivite in functie de activitatea desfasurata, iar specialistii se asigura si de faptul ca sunt respectate toate cerintele impuse de lege. Asadar, la final va creste atat eficienta, cat si satisfactia si raportul adus de angajati intrucat vor avea parte de conditii mult mai bune de lucru. Cresterea satisfactiei angajatilor va fi oglindita si in veniturile obtinute, dar si in relatia cu partenerii sau colaboratorii.

Diferite etape


Pentru a obtine o certificare 18001 sunt necesare mai multe etape, iar totul incepe prin apelarea la specialistii bine pregatiti din domeniu si completarea tuturor cererilor si documentelor necesare. Ulterior se va intocmi un audit, pe baza caruia se vor putea face evaluarile necesare, urmand ca mai apoi sa fie puse in aplicare toate etapele potrivite si adaptate pentru fiecare companie in parte, fiind necesare cateva luni in acest sens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu